Over mij |

He Martine, vertel eens..! Geen probleem hoor want als er iets is waar ik gek op ben is het praten! Reuze handig, want dat zorgt er vaak voor dat jij je snel op je gemak voelt. Ik sta altijd open voor nieuwe mensen en ideeën, maar wel met een nuchtere blik. Daarnaast lach ik graag en hard, dus je bent bij dezen vast gewaarschuwd. 

 

Ik word blij van toffe liedjes, mijn dochters die de slappe lach hebben, zinnen die kloppen, een middag in zombie modus schrijven of editten, een goed glas rode wijn, mooi licht, chocola, nagellak die drie weken blijft zitten en vakantie.

 

Wil je meer weten? Let me know

 

Hoe dan |

Er zijn mensen die op hun achtste weten wat ze willen worden en daar in een rechte lijn op af gaan. En je hebt mensen als ik. Na wat keuzestress op opleidingsgebied, besloot ik de grote keuzes des levens maar gewoon te vermijden en te gaan reizen. Eerst alleen en later met mijn schatje. Maar je moet een keer 'groot' worden en dus besloot ik alsnog wat met mijn opleiding te doen en werkte een aantal jaar als (schuld)hulpverlener. 

 

Drie dochters verder besloot ik samen met een vriendin een blog te beginnen over het moederschap en dat was het begin van een hele nieuwe loopbaan. Niet alleen werd dit blog succesvoller dan we ooit hadden kunnen vermoeden, ook ontdekte ik hoe fantastisch ik schrijven en fotograferen vond. 

 

Shoot

Na een basiscursus besloot ik me aan te melden voor de jaaropleiding fotografie en daarna voor de vakopleiding. Beiden heb ik succesvol afgerond en sindsdien werk ik als freelance fotograaf met een focus op vrouwelijke ondernemers en lifestyle fotografie. Te gek dat ik inmiddels in de positie ben om te kiezen voor de opdrachten die perfect passen bij wie ik ben. It takes a boss to shoot a boss ;)

 

Write

Tegenwoordig schrijft iedereen een boek en ik zal niet ontkennen dat ook ik weleens droom over een gelikte cover met mijn naam in koeienletters. Maar laten we eerlijk zijn, een epische trilogie schrijft zich niet vanzelf en juist het werken aan korte projecten past heel goed bij mij. Iemand vangen in de juiste webteksten? Een ellenlange, saaie tekst terugbrengen tot een lekker, aansprekend verhaal? Ingewikkelde principes begrijpbaar maken? Ik houd ervan! In teksten kan ik zoveel creativiteit kwijt en originele invalshoeken is my middle name.

 

Home |

Thuis is waar mijn eigen drie girlbosses zijn, en reken maar dat die dochters van mij zorgen dat het thuis nooit saai is. We kunnen stellen dat de combinatie werk en gezin soms 'one hell of a ride' is, maar gelukkig zit ik niet alleen aan het stuur. Achter elke sterke vrouw staat een bijzondere man en ik kan niet zonder Mattijs!

 

13 jaar geleden (!) trouwden we stiekem in Cambodja en dat was één van mijn beste ideeën. Heus niet alleen omdat hij zo goed kan koken...

 

Rock this City |

Sinds mei 2017 ben ik eigenaar van het online magazine Rock this City, over de leukste stad van Nederland! Woon je in (de buurt van) Amersfoort of ben je er benieuwd naar dan zou ik zeker een kijkje nemen want deze city rockt als een malle!

 

Dit stukje internet is voor mij de perfecte plek om me helemaal uit te leven wat betreft fotograferen en schrijven. Geen regels, geen deadlines maar gewoon wat ik tof vind! Wat mij betreft zou iedereen zo'n plek moeten hebben ;)

 

 

Shoot & Write is onderdeel van Rock this City Media

KvK: 667875576

 Martine de Jongh

Tel: 06-50233438

info@shootandwrite.nl